Rieneke Weber

Docent_Naam-Text
Rieneke Weber

Rieneke Weber studeerde dwarsfluit bij Eugénie van der Grinten en behaalde haar diploma voor Uitvoerend Musicus aan het Rotterdams Conservatorium bij Jacques Zoon. Rieneke is lid van het Aiolos Kwartet waarmee zij regelmatig door heel Nederland concerten geeft en het dubbelblaaskwintet Nieuwe Maten onder leiding van Herman Draaisma.  Ook  speelde ze  jarenlang in het Bachorkest van de Westerkerk in Amsterdam.

Sinds 1993 is zij als dwarsfluitdocent verbonden aan de muziekschool Jaap Prinsen. Daarnaast organiseert zij verschillende samenspelevenementen, dirigeert zij het Blaasorkest en fluitenensemble Torenhoog voor volwassenen op de donderdagavond.

 

In haar lespraktijk waar haar grote passie ligt staan creativiteit en veelzijdigheid voorop. Sleutelwoorden zijn: kwaliteit, samenspel en presentatie, spelenderwijs leren door middel van een groot aanbod van muziekstijlen waaronder ook Ierse muziek, improviseren, en wederzijdse inzet. Tenslotte is het met elkaar muziek maken de hoogste vorm van communicatie!  

Cursus(sen): 
Dwarsfluit